Gyerekmedence

(36 termék)

Gyerekmedence használata általában 1 éves kortól ajánlott. A szórakozás mellett fejleszti a motorikus képességeket, és megfelelő játékokkal kombinálva... Mutass többet

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen gyerekmedencét szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új termékben.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb paraméterekről, amelyekkel medencéjének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat az Gyerekmedence kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Alapkövetelmények

A medencét elsősorban a gyermek életkorának megfelelően válassza ki. A gyártók a termékeiknél általában megadják, hogy a medencét elsősorban hány éveseknek szánják. Ez határozza meg a kialakítást, a teherbírást és a méreteket. Kínálatunkban olyan medencéket is talál, amelyeket több gyermek számára terveztek. Ezek nagyobbak és jobb teherbírásúak.
A másik fontos tényező a választásnál, a medence rendeltetése. Amennyiben egyik helyről a másikra kell majd cipelnie, válasszon könnyű, felfújható modellt. Tartós, gyakran használt medence esetében válasszon kemény anyagból készült vagy merevfalú modellt.

Elhelyezkedés

Vásárlás előtt mérje meg azt a helyet, ahol a medencét el kívánja helyezni. Ne feledkezzen meg a medence körüli térről sem, hogy kényelmesen tudjon mozogni körülötte. Reális képet kaphat arról, hogy mekkora helyet foglal majd el a medence, amennyiben például egy azzal megegyező felületű tárgyat helyez el a földön.

Kialakítás

A szilárd falú műanyag medencék nagyon tartósak, és nemcsak vízzel, hanem akár homokkal is használhatóak, homokozóként. Ezek a medencék gyakran két részből állnak, amelyek egymásra helyezhetőek, így az alsó tartály lefedésével védhető a víz a szennyeződéstől.
A felfújható medencék 1–4 felfújható gyűrűvel rendelkeznek. Néhány modell felfújható aljzattal is rendelkezik. Ez csökkenti a sérülések veszélyét például eleséskor. Másrészt viszont a medence sérülékenyebb, ezért célszerű védőszőnyeget tenni alá. A felfújható modellek felszerelhetők tetővel és más dekorációs-és játékelemekkel is.

Anyag és tartósság

A medencék PVC-ből készülnek, amelyeknek jó ár/tartósság aránya van. A gyártáshoz vinilt és gumit is használnak. A medencének UV-védelemmel kell rendelkeznie, hogy megakadályozza a színek kifakulását és az anyag romlását.

A legfontosabb szempontok

Ár

Legyen körültekintő

A medence kiválasztásakor a gyermek életkora és képességei alapján döntsön. Amennyiben a terméknek van korhatárra vonatkozó ajánlása, mindig tartsa be azt. Minél fiatalabb a gyermek, annál kisebb és sekélyebb legyen a medence.

Az 1-1,5 év közötti gyermekek számára alkalmas egy felfújható aljú, tetős és alacsony szélű medence, amely nem haladja meg a 15 cm-t.
3 éves gyermekek számára akár már 50 cm mélységű medencét is vásárolhat.
A körülbelül 70 cm mélységű és szilárd aljzatú modellek a 3-7 éves korosztály számára ajánlottak.

Még amennyiben meg is felel a medence minden ajánlásnak, soha ne hagyja benne felügyelet nélkül gyermekét. Győződjön meg arról, hogy a medence jó állapotban van, mielőtt fürdeni engedné. Ne legyenek éles szélei, levehető apró részei, amelyeket a gyermek lenyelhet vagy belélegezhet. Kezdetben mutassa meg neki, hogyan kell játszani a medencében, mire figyeljen és mire vigyázzon játék közben.

Annak érdekében, hogy egész nyáron élvezhessék a medencét, érdemes odafigyelni a tisztításra és hetente cserélni a vizet.
A takarításhoz engedje le a vizet, majd használjon egy nedves törölközőt vagy rongyot és törölje ki a medence alját, oldalát.
Ezzel eltávolítja az algát és megelőzi, hogy a későbbiekben is kialakuljon. Ezután használjon fehérítőt és vizet is a tisztításhoz: 1 rész fehérítő, 5 rész víz keverékével.
Törölje át a koszosabb részeket, majd öblítse át. Ezután töltse fel újra vízzel és folytatódhat a lubickolás!
A folyamatot ismételje meg hetente, hogy elkerülje az algásodást és a fertőzéseket, amik fülgyulladáshoz, megfázáshoz és egyéb problémákhoz vezethetnek.

91 990 Ft-tól
7 ajánlat
118 490 Ft-tól
4 ajánlat

Gyerekmedence vásárlási útmutató

73 290 Ft-tól
14 ajánlat
149 990 Ft-tól
5 ajánlat
50 510 Ft-tól
2 ajánlat
101 280 Ft-tól
3 ajánlat
60 783 Ft-tól
3 ajánlat
121 489 Ft-tól
5 ajánlat
85 383 Ft
pepita.hu
Termék részletek
54 990 Ft
medence.net
Termék részletek
159 870 Ft
vidaxl.hu
Termék részletek
86 280 Ft
vidaxl.hu
Termék részletek
80 911 Ft
pepita.hu
Termék részletek
76 557 Ft
pepita.hu
Termék részletek
84 399 Ft
pepita.hu
Termék részletek
82 667 Ft
pepita.hu
Termék részletek
65 010 Ft
pepita.hu
Termék részletek
55 580 Ft
pepita.hu
Termék részletek
61 392 Ft
pepita.hu
Termék részletek
50 250 Ft
olcsomedencek.hu
Termék részletek
188 500 Ft
jatekokminiszteriuma.hu
Termék részletek
56 798 Ft
pepita.hu
Termék részletek
60 250 Ft
pepita.hu
Termék részletek
139 090 Ft
pcx.hu
Termék részletek
151 120 Ft
jatekokminiszteriuma.hu
Termék részletek

Gyerekmedence vásárlási útmutató

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.